dinsdag 02 oktober 2018 10:00

Dag-1 cursus 'Twickel, van binnenuit'

Gastdocent mevr. Aafke Brunt, archivaris Twickel.
Onderwerp ‘Bewoners, historie’
Cursusboek ‘Twickel’ geschreven door Aafke Brunt, Jan Haverkate en Lucia den Ouden.

Aafke Brunt kent Twickel vanaf haar jeugd van binnenuit, waar haar vader tot 1985rentmeester was. Zij is verantwoordelijk voor het archief van Twickel en begeleidt gasten die onderzoek komen doen. Zij is vertrouwd met de geschiedenis van Twickel en nauw betrokken bij tal van onderzoeken en publicaties. Ze heeft daarover tal van artikelen en boeken gepubliceerd. Aafke Brunt behandelt de adellijke families die Twickel bewoond hebben en hun nalatenschap.

Het grootste landgoed van Nederland met kasteel en tuin, heeft een geschiedenis die 700 jaar terug gaat. Hoe is het ontstaan, wie waren de bewoners, hoe is het beheerd en hoe is het landschap ontstaan?
Deze unieke cursus wordt gegeven door personen die Twickel van binnenuit kennen als archivaris, kasteelheer, historicus of rentmeester.

Kosten € 96,00 pp. , incl. cursusboek, koffie en hand-outs.
Aanmelden administratie@musemhengelo.nl