dinsdag 21 november 2017 10:00

Dag-4 cursus 'TWICKEL, van binnenuit'

Docent dhr. Albert Schimmelpenninck, oud rentmeester.

Onderwerp ‘Landgoed en beheer’

Cursusboek ‘Twickel’ geschreven door Aafke Brunt, Jan Haverkate en Lucia den Ouden.

Het grootste landgoed van Nederland met kasteel en tuin, heeft een geschiedenis die 700 jaar terug gaat. Hoe is het ontstaan, wie waren de bewoners, hoe is het beheerd en hoe is het landschap ontstaan?

Deze unieke cursus wordt gegeven door personen die Twickel van binnenuit kennen als archivaris, kasteelheer, historicus of rentmeester.

Albert Schimmelpenninck, rentmeester van 1984 tot 2017, heeft het landgoed mede vormgegeven. Hij doceert vanuit eigen ervaring over het beheer van een landgoed en de belangen die met elkaar moeten worden verzoend op het gebied van landbouw en natuur, van recreatie, landschapsbehoud en verstedelijking. En dat alles zonder de economie uit het oog te verliezen.

Kosten            € 96,00 pp. , incl. cursusboek, koffie en hand-outs.

Aanmelden    administratie@musemhengelo.nl