dinsdag 14 november 2017 14:00

Koffiemiddag

Gezellige koffiemiddag (Historische Sociëteit) waarbij bezoekers ook informatie krijgen over kleding en mode uit de opbouwperiode na WO II 

Datum:  Dinsdag 14 november, vanaf 14.00 uur in Museum Hengelo.

 

Wie herinnert zich nog het geluid van de ratelende naaimachine waarop onze moeder of de huisnaaister voor het hele gezin kleding maakte of verstelde? De eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog kenmerkten zich door lage welvaart en schaarste op allerlei gebied. Al vanaf augustus 1940 tot in november 1949 was kleding en textiel op de bon. Pas vanaf 1950 veranderde door toenemende welvaart, emancipatie en arbeidsparticipatie kleding en mode in hoog tempo. In Hengelo zijn dan verschillende bedrijven actief in de stoffenfabricage, zijn er modeateliers en zelfs een boetiek van Dick Holthaus. De stoffenwinkels worden geleidelijk verdrongen door modezaken.

Onder het motto ‘van huisnaaister tot couturier (Dick Holthaus)’ wordt deze middag door de dames van Museum Hengelo met hulp van Gerry Kleerebezem kledingstukken uit de periode 1945 – 1964 getoond en besproken. Het belooft een gezellige middag te worden, waarbij de bezoekers eventueel zelfgemaakte kleding of couture uit die tijd mogen meenemen en over hun ervaringen vertellen. 

De toegang is GRATIS. Zo mogelijk vooraf aanmelden per telefoon: 074-259 42 16 of per e-mail: info@museumhengelo.nl