donderdag 19 oktober 2017 14:00

Lezingcyclus ‘Markante Hengeloërs’

Data                28 september, 19 oktober, 16 november en 14 december

Aanvang        14:00 uur

Entree              2,00 (donateurs GRATIS) per lezing.

Museum Hengelo bewaart de geschiedenis van de stad en haar inwoners voor de huidige en volgende generaties. Het levensverhaal van markante inwoners, die wat te bijzonders te vertellen hebben, is bijzonder interessant om te horen. Het museum heeft daartoe een aantal markante Hengeloërs uitgenodigd om gebeurtenissen, ervaringen en inzichten met anderen te delen. Niet alleen over het beroep of hobby, maar ook over hun persoonlijk leven. Door deze verhalen vast te leggen kunnen niet alleen de toehoorders hiervan genieten maar ook toekomstige bezoekers van het museum.

Markante Hengeloërs vertellen over zijn of haar leven. Een verhaal over ouders, jeugd, volwassenheid tot heden. Over ervaringen thuis, op school, in het beroep en in de maatschappij. Maar ook bijzondere ervaringen en/of inzichten komen aan de orde.

De cyclus bestaat uit vier lezingen.

Donderdag 28 september      Rinus Roelofs – wiskundig kunstenaar

Donderdag 19 oktober           Henk Methorst – restauratie architect

Donderdag 16 november       Netty van den Nieuwboer – oud wethouder en burgemeester

Donderdag 14 december       Clemens Dijkers – oud directeur ziekenhuis ZGT

19 oktober Henk Methorst – restauratie architect

Op donderdag 19 oktober 2017 vertelt Henk Methorst vanaf 14:00 uur in Museum Hengelo in de serie Markante Hengeloërs, over zijn leven en ervaringen als restauratie architect in Hengelo. Met zijn scherpe opmerkingsgave en inzicht in architectuur geeft hij ons inzicht hoe Hengelo na de oorlog is kunnen worden tot de stad die het nu is.

Henk Methorst is in 1932 in Hengelo geboren en volgt daar de HBS. Daarna gaat hij Bouwkunde aan de HTS  studeren in Amsterdam gevolgd door militaire dienst. Vervolgens studeert hij 7 jaar aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam. In 1968 komt hij gehuwd terug naar Hengelo om een woonhuis te ontwerpen voor de familie Pezie, bekend van hun modezaak. Henk runt sinds 1962 een architectenbureau met zijn – al in 1988 overleden-  broer, docent aan de toenmalige Hengelose HTS Bouwkunde. Henk vervult daarnaast bestuursfuncties in monumentencommissies van meerdere Twentse gemeenten. Met enige regelmaat neemt hij actie om waardevolle gebouwen voor het nageslacht te behouden. Niet altijd met succes. Kortom een markante Hengeloër die veel te vertellen heeft.