donderdag 28 september 2017 14:00

Lezingcyclus ‘Markante Hengeloërs’

Data                28 september, 19 oktober, 16 november en 14 december

Aanvang        14:00 uur

Entree              2,00 (donateurs GRATIS) per lezing.

Museum Hengelo bewaart de geschiedenis van de stad en haar inwoners voor de huidige en volgende generaties. Het levensverhaal van markante inwoners, die wat te bijzonders te vertellen hebben, is bijzonder interessant om te horen. Het museum heeft daartoe een aantal markante Hengeloërs uitgenodigd om gebeurtenissen, ervaringen en inzichten met anderen te delen. Niet alleen over het beroep of hobby, maar ook over hun persoonlijk leven. Door deze verhalen vast te leggen kunnen niet alleen de toehoorders hiervan genieten maar ook toekomstige bezoekers van het museum.

Markante Hengeloërs vertellen over zijn of haar leven. Een verhaal over ouders, jeugd, volwassenheid tot heden. Over ervaringen thuis, op school, in het beroep en in de maatschappij. Maar ook bijzondere ervaringen en/of inzichten komen aan de orde.

De cyclus bestaat uit vier lezingen.

Donderdag 28 september      Rinus Roelofs – wiskundig kunstenaar

Donderdag 19 oktober           Henk Methorst – restauratie architect

Donderdag 16 november       Netty van den Nieuwboer – oud wethouder en burgemeester

Donderdag 14 december       Clemens Dijkers – oud directeur ziekenhuis ZGT