dinsdag 27 februari 2018 19:30

Lezing Markante Hengeloer: Clemens Dijkers

Lezingcyclus ‘Markante Hengeloërs’

Datum                Dinsdag 27 februari

Aanvang        19:30 uur

Entree              2,00 (donateurs GRATIS) per lezing.

Locatie            Beekstraat 52

Museum Hengelo bewaart de geschiedenis van de stad en haar inwoners voor de huidige en volgende generaties. Het levensverhaal van markante inwoners, die wat te bijzonders te vertellen hebben, is bijzonder interessant om te horen. Het museum heeft daartoe een aantal markante Hengeloërs uitgenodigd om gebeurtenissen, ervaringen en inzichten met anderen te delen. Niet alleen over het beroep of hobby, maar ook over hun persoonlijk leven. Door deze verhalen vast te leggen kunnen niet alleen de toehoorders hiervan genieten maar ook toekomstige bezoekers van het museum.

Markante Hengeloërs vertellen over zijn of haar leven. Een verhaal over ouders, jeugd, volwassenheid tot heden. Over ervaringen thuis, op school, in het beroep en in de maatschappij. Maar ook bijzondere ervaringen en/of inzichten komen aan de orde.

27 februari Clemens Dijkers – voormalig directeur/bestuurder van o.m. alle Twentse ziekenhuizen en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen 

 Markante Ziekenhuisbestuurder in Museum Hengelo

Clemens Dijkers woont sinds 1976 in Hengelo en maakte carrière als bestuurder in de ziekenhuiswereld in verschillende Twentse gemeenten. Over zijn leven en werk gaat deze Markante Hengelo’er ons op aanstekelijke wijze vertellen.

Clemens is geboren in Raamsdonkveer en opgegroeid in Oldenzaal. Na de HBS en militaire dienst rond hij de studie Bedrijfseconomie in Rotterdam af.

Hij is verantwoordelijk geweest voor het fusieproject van de ziekenhuizen in Hengelo en daarna in Almelo. Na 4 jaar voorzitter van de Raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente rond hij zijn vierde fusieproces van de Apeldoornse en Zutphense ziekenhuizen af als voorzitter van de raad van bestuur. Landelijk is hij actief als voorzitter van de vereniging van ziekenhuizen

Als u meer wilt weten over het leven van deze markante Hengelo’er en de schaalvergroting in de ziekenhuiswereld dan mag u deze lezing niet missen. De ontwikkeling van het struktuurplan van het Hengelose Streekziekenhuis Midden Twente komt daarbij zeker aan de orde.