dinsdag 30 januari 2018 19:30

Lezing Markante Hengeloer Netty van den Nieuwboer

Lezingcyclus ‘Markante Hengeloërs’ 

Datum            Dinsdag 30 januari

Aanvang        19:30 uur

Locatie           Auditorium Museum Hengelo, Beekstraat 51

Entree            2,00 (donateurs GRATIS).

Museum Hengelo bewaart de geschiedenis van de stad en haar inwoners voor de huidige en volgende generaties. Het levensverhaal van markante inwoners, die wat te bijzonders te vertellen hebben, is bijzonder interessant om te horen. Het museum heeft daartoe een aantal markante Hengeloërs uitgenodigd om gebeurtenissen, ervaringen en inzichten met anderen te delen. Niet alleen over het beroep of hobby, maar ook over hun persoonlijk leven. Door deze verhalen vast te leggen kunnen niet alleen de toehoorders hiervan genieten maar ook toekomstige bezoekers van het museum. 

Markante Hengeloërs vertellen over zijn of haar leven. Een verhaal over ouders, jeugd, volwassenheid tot heden. Over ervaringen thuis, op school, in het beroep en in de maatschappij. Maar ook bijzondere ervaringen en/of inzichten komen aan de orde.

 

30 januari Netty van den Nieuwboer – oud-wethouder en burgemeester 

Netty van den Nieuwboer – Langenkamp woont na een carrière als burgemeester van drie verschillende Overijsselse gemeenten sinds 2006 weer in Hengelo. Over haar leven en werk gaat deze Markante Hengelose ons op haar aanstekelijke wijze vertellen.

Netty is geboren en getogen in Hengelo. Ze is opgegroeid aan de Krabbenbosweg en heeft zeer goede herinneringen aan haar jeugd. Na de lagere school gaat ze  naar de HBS van de Bataafse Kamp en daarna naar de Sociale Akademie aan de Grundellaan.

Ze wordt als eerste baan maatschappelijk werkster in dienst van de Hervormde Stichting in Hengelo. Ze is getrouwd en heeft een zoon en twee dochters. In 1975 wordt ze lid van de Hengelose gemeenteraad en later wethouder. Na 18 jaar verlaat ze de Hengelose politiek en wordt burgemeester. Eerst van Brederwiede gevolgd door Raalte en door Losser. Ze woont nu aan de Deldenerstraat want Hengelo is een fijne woonplaats.