dinsdag 10 april 2018 14:00

Muziekmiddag met Bob en Toon Faulhaber

Muziekmiddag met Bob en Toon Faulhaber 

 

Datum           Dinsdag 10 april

Aanvang        14:00 uur

Toegang        2,50

Locatie           Museum Hengelo, Beekstraat 51

In 1957 komen de broers Faulhaber vanuit Djakarta naar Nederland. Al snel blijkt dat zij muzikale talenten hebben, die zij in Indonesië al hadden ontwikkeld. Daar luisterden zij veelvuldig naar Radio Kookaburra, een radiozender uit Australië met veel Amerikaanse muziek van onder andere Hank Williams, Rosemary Cloony, Jo Stafford, Bill Haley en Elvis Presley. In 1959 verhuist het gezin naar Enschede. Daar is net een jongeren ontspanningsvereniging Twentina opgericht met een muziekgroep (Twentina Jacks) en dansgroepen voor de jeugd van Indische-Nederlanders.

Na de interkerkelijke Manifestatie ’67 organiseert Bob veel folk concerten in clubhuizen, kerkgebouwen, de Universiteit Twente en in Concordia. Bob is in de beginjaren ’80 betrokken bij de oprichting van Popbelang Hengelo de voorloper van Poppodium Metropool. En in 1983 is hij betrokken bij de Hengelose stichting die Doe Wat ’83 organiseert.

Toon Faulhaber krijgt begin 1965 het aanbod om bij de Enschedese beatband The Big Mods te komen spelen, een band die hoofdzakelijk nummers van The Beatles spelen. Na The Big Mods gaat Toon sologitaar spelen in de rhythm & blues band Esquire ’65 met onder meer nummers van The Spencer Davis Group en van Manfred Mann. Na de Esquire ’65 periode speelt Toon in de eerste soul band uit Enschede: Sun-Set.

Met Bob en Toon Faulhaber haalt Museum Hengelo een uiterst muzikale familie naar de Beekstraat 51. Een familie die garant staat voor een fantastische muziekmiddag.

Op het programma deze dinsdagmiddag staan onder andere Toon Faulhaber die over zijn muziek verteld, folksong en skiffle door Bob Faulhaber, optreden The Gema’s, ritme demonstratie door Antoon Aukes, Peter Schoof over americana en optreden No Songs for Old Men.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Beekstraat 51

7551 DP Hengelo OV

T: 074 – 259 42 16

W: www.museumhengelo.nl

 

G.W.H. (Gerrit) ter Welle (T: 06 2 33 55 603)

Afdeling Public Relations

E: pr@museumhengelo.nl    @museumhengelo   Museum Hengelo