dinsdag 10 april 2018 19:30

Aanvang        19:30 uur

Entree                        2,50

Locatie           Museum Hengelo, Beekstraat 51

Deze (extra) avond is tevens georganiseerd voor personen die we op 13 maart teleur hebben moeten stellen omdat de zaal die middag al snel vol raakte. Bovendien willen wij deze avond scholieren in de gelegenheid stellen naar Museum Hengelo te komen, omdat zij op 13 maart j.l. ’s middags naar school moesten.

Museum Hengelo organiseert eenmaal per maand op een dinsdag een gezellig koffie-uurtje. Daarvoor nodigen wij iedereen uit die onder het genot van een kop koffie even gezellig wil bijpraten.

Er zijn Hengeloërs die de oorlog hebben meegemaakt in Hengelo of verhalen uit eerste hand hebben gehoord. Zij worden uitgenodigd om die herinneringen in het museum te vertellen, en om die verhalen vast te leggen voor volgende generaties.

Ook personen die geïnteresseerd zijn in de verhalen en herinneringen aan Hengelo in de Tweede Wereldoorlog worden uitgenodigd naar Museum Hengelo te komen.

Marinus van Rooy, bekende Oald Hengel kenner, zal zijn herinneringen voor ons ophalen. Dat doet hij onder meer aan de hand van foto’s en diverse objecten die in de Oorlogskamer van het museum te bezichtigen zijn. Marinus richt zich specifiek op gebeurtenissen die in Hengelo hebben plaatsgevonden.

Bovendien zal een film vertoond worden om het geheugen van bezoekers te stimuleren.