De geheimen van een archief

‘Wie zegt dat archieven saai en stoffig zijn? Een archief biedt je de kans tot vele spannende ontdekkingen. Je krijgt uitleg over het vinden en bewaren van gegevens: oude kaarten, voorwerpen, foto\’s en tekeningen bieden allerlei mogelijkheden. Je gaat zelf onderzoek doen naar achtergrondkennis. Tot slot maak je een verslag van de onderzoeken en deze verslagen licht je toe in het museum. Ter afronding volgt een korte historische wandeling en een beklimming van de stadhuistoren.

Het doel van dit project is leerlingen vertrouwd te maken met archieven en de toegankelijkheid daarvan, opdat zij later voor bijvoorbeeld een schoolopdracht de weg weten te vinden naar het museum, de bibliotheek en andere archieven.

Het programma
Doelgroep : groep 7 en 8