zaterdag 02 februari 2019

Aanvang     14:00 uur

Toegang     GRATIS

Locatie        Auditorium, Museum Hengelo – Beekstraat 51

Vooruitlopend op de Internationale Vrouwendag die op 8 maart wordt gehouden en het thema ‘Heldinnen’ heeft, organiseert Museum Hengelo in samenwerking met het ‘Committee Internationale Vrouwendag’ op zondag 3 maart een filmserie met vijf films over Hengelose heldinnen. De films geven een tijdsbeeld van beroepen in Hengelo in de tweede helft van de twintigste eeuw, en worden ondersteund door foto- en filmmateriaal. In interviews kijken de gepensioneerde heldinnen terug op hun arbeidzaam leven en reflecteren op hun vakgebied. De Hengelose ‘Heldinnen’ die middag zijn achtereenvolgens Ria Leushuis (eigenaresse ‘Yvanka Wol en Handwerken’), Truus Spaai (cheffin Verkoop HEMA), Corrie de Bruin (Loonadministratie Stork), Annie Nijhof (verpleegkundige Gerardus Majella ziekenhuis en SMT) en Corrie Brettschneider (eerste voorzitter en hoofddepothoudster NVSH).

Aangezien er maximaal vijftig (50) personen in het Auditorium mogen worden toegelaten, is reserveren VERPLICHT. Telefonisch reserveren: 074 – 2594216.

De toegang is GRATIS.