zondag 03 maart 2019

Binnenkort in Museum Hengelo

HET  WAS  EEN  MOOIE  TIJD (deel-3)

Verhalen over werken in Hengelo

Het doel van de filmreeks (18 korte films) is een tijdsbeeld te geven van achttien beroepen in Hengelo in de tweede helft van de 20e eeuw. Een serie films, ondersteund door fotomateriaal, bestaat uit interviews met gepensioneerden, die terugkijken op hun arbeidzaam leven en reflecteren op hun vakgebied.

Toegang: € 2,50

Donderdag 15 augustus, 14:00 – 16:00 uur

1. Jan Stoffers: meester-schoenmaker rond Ludgeruskerk.
  2. Corrie Brettschneider: eerste voorzitter en hoofddepothoudster NVSH.
  3. Truus Spaai: cheffin Verkoop HEMA vanaf opening 1951.

PAUZE

1. Corrie de Bruin: Beambte Loonadministratie Koninklijke Machinefabriek Stork.
  2. Gerard Holtkamp: H.C.M. melkboer in Wilderinkshoek en Berflo Es.

Alle films zijn ondertiteld.

_________________________________________________________________________________________________________

Twee films van Walter Tuenter ‘Klinkt als muziek in de oren’

Datum           Vrijdag 23 augustus

Aanvang        14:00 uur

Toegang        €2,50

Locatie           Auditorium, Museum Hengelo – Beekstraat 51

1. Taptoe Hengelo; 2017, 40 min.

PAUZE

1. Bouw Flentop-orgel voor Muziekcentrum Enschede; 1999, 54 min.

Ad. 1. Film opgenomen met vijf camera’s: opening door burgemeester Sander Schelberg, en onder meer beelden van vijf showbands, intrada door showband uit Groessen, showband met vaandeldragers uit Zwolle, jachthoornkorps uit Urk en vrijwillige fanfarekorps van de Genie uit Vught.

Ad. 2. Van lucht tot muziek. Prachtige beelden van de bouwers, over het gietproces bij de bouw van grote pijpen, de functie van houten pijpen en de functie van baarden in pijpen. Maar ook de inbouw van het orgel in het Muziekcentrum, het plaatsen en stemmen van 3400 pijpen en een mooi concert.

HET  WAS  EEN  MOOIE  TIJD (deel-4)

Verhalen over werken in Hengelo

Toegang: € 2,50

Donderdag 29 augustus, 14:00 – 16:00 uur

1. Annie Nijhof: verpleegkundige Gerardus Majella ziekenhuis en SMT.
  2. Bert Hoek: hoofd Kistenmakerij N.V. Drentsch Overijsselsche Houthandel (DOH).

PAUZE

1. Hennie Kuipers: laatste senior-modelmaker Appendagefabriek G. Dikkers & Co.
  2. Germ Huizinga: onderwijzer / directeur drie openbare Basisscholen.

Alle films zijn ondertiteld.

Inloop-rondleiding

Eenmaal per maand organiseert Museum Hengelo op de laatste zaterdagmiddag van een maand een inloop-rondleiding voor bezoekers.

De rondleiding start om 14:00 uur. Een minimum aantal deelnemers is er niet. En aanmelden is niet nodig. Voorafgaand aan de rondleiding staat in het Auditorium een PowerPoint presentatie over het museum gereed voor vertoning. En na afloop start in hetzelfde Auditorium de film ‘Geschiedenis van Hengelo’’ (duur 20 min.).

De koffie staat klaar.

Toegang        Normale toegangsprijs (Museumkaart van toepassing)

Zaterdag        31 augustus

Tijd                 14:00 uur

Aanmelden    Niet nodig

Locatie           Museum Hengelo, Beekstraat 51

De rondleiding wordt verzorgd door Jan van Alsté.

Voor informatie over overige (aankomende) activiteiten in Museum Hengelo verwijzen wij u graag naar de Agenda op de website van het museum: www.museumhengelo.nl .