zaterdag 20 oktober 2018

Wijkbijeenkomsten Groot Driene

Tweede wijkbijeenkomst Groot Driene,

Onderwerpen:

De marke Groot Driene door Gerrit Welberg, Stadsinrichting door Hans de Gruil, Invulling van de wijk door Willem Hoefsmit, bouw Het Swafert door Hans Rekers, bouw Kasbah door Fred van der Ven en sportcomplex door Gerrit ter Welle Diverse foto’s met onbekenden door Wil Zwienenberg

Datum          20 november

Aanvang       14:00 uur

Toegang       GRATIS

Locatie:        Kristalkerk – PC Hooftlaan

Mensen die meer willen weten over de plek waar ze wonen of die kennis daarover met anderen willen delen zijn van harte uitgenodigd. De  bijeenkomsten worden georganiseerd door Museum Hengelo en mede mogelijk gemaakt door de Wijkvertegenwoordiging Groot Driene.

Na de historie vanaf de marke Groot Driene komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto’s. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto’s meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen. Groot Driene wordt zo in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld.

De eerste bijeenkomst was in Museum Hengelo vanwege een tentoonstelling over verzetsstrijders, zoals Theo van Loon, waarna straten in de wijk zijn vernoemd. Eind 2019 komt er een speciale uitgave van het magazine Hengelo toen&nu, over Groot Driene , die in de wijk verspreid zal worden.

De tweede bijeenkomst is op 20 november vanaf 14.00 uur in de Kristalkerk aan de PC Hooftlaan. Hier ligt het accent op Groot Driene Noord, het gebied tussen de PC Hooftlaan en de Zwavertsweg.

De derde bijeenkomst is in de Tempel (Kasbah) op 19 december vanaf 14.00 uur en betreft de Zwavertshoek, het wijkdeel tussen de Zwavertsweg en de spoorlijn naar Oldenzaal

In 2019 volgen nog bijeenkomsten over De Anninks- en Nijhofshoek en het Buitengebied.