dinsdag 01 januari 2019

Aanvang       19:30 uur

Toegang       GRATIS

Locatie         Dienstencentrum ’t Swafert

Na vijf zeer succesvol verlopen interactieve bijeenkomsten, nu al weer de zesde bijeenkomst over het project ‘Groot Driene, toen en nu’. Indien u meer wilt weten over de wijk Groot Driene of die kennis daarover met anderen wilt delen, wordt u door Museum Hengelo van harte uitgenodigd naar een of meerdere de bijeenkomsten te komen. Museum Hengelo organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met de Stichting Erfgoed Hengelo met steun van de wijkorganisatie Groot Driene.

Na de historie vanaf de marke Groot Driene komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto’s. Denk niet alleen aan woningbouw maar ook aan het Winkelcentrum, de Kasbah, het Swafert, de scholen en het sportcomplex. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto’s meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen.

Groot Driene wordt in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld. Deze zesde en tevens laatste bijeenkomst is in Dienstencentrum ’t Swafert. Dus een goede gelegenheid om dit gebouw eens van binnen te zien.

Antwoorden op vragen worden gegeven zoals: Welke planologische ontwikkelingen hebben plaatsgevonden? Welke boerderijen zijn verdwenen en welke veranderingen in het gebied hebben plaatsgevonden? Wat waren de oorspronkelijke grenzen van Groot Driene?  Waar liggen nu nog belangrijke grensstenen? En hoe kan het dat inwoners in verschillende plaatsen hebben gewoond zonder ooit te verhuizen?

De antwoorden komen in presentaties van onder andere Jan van Alste, Hans de Gruil en  Gerrit Welberg. Bovendien zijn er diverse (historische) foto’s van Willem Hoefsmit over de invulling van de wijk en foto’s met onbekenden die door Wil Zwienenberg zijn verzameld.

In de loop van dit jaar, naar alle waarschijnlijkheid in augustus, verschijnt een speciale uitgave van het magazine Hengelo toen&nu over Groot Driene dat huis-aan-huis in de wijk wordt verspreid.