dinsdag 01 januari 2019

Wijkbijeenkomsten Groot Driene

Vierde wijkbijeenkomst Groot Driene,

gebied de Annink- en Nijhofshoek.

Datum          28 februari

Aanvang       14:30 uur

Toegang       GRATIS

Locatie         Humanitas

Na drie zeer succesvol verlopen interactieve bijeenkomsten, nu al weer de vierde bijeenkomst over het project ‘Groot Driene, toen en nu’. Indien u meer wilt weten over de wijk Groot Driene of die kennis daarover met anderen wilt delen, wordt u door Museum Hengelo van harte uitgenodigd naar een of meerdere de bijeenkomsten te komen. Museum Hengelo organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met de Stichting Erfgoed Hengelo met steun van de wijkorganisatie Groot Driene.

Na de historie vanaf de marke Groot Driene komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto’s. Denk niet alleen aan woningbouw maar ook aan het Winkelcentrum, de Kasbah, het Swafert, de scholen en het sportcomplex. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto’s meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen.

Groot Driene wordt in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld. Deze vierde bijeenkomst is in Humanitas. Dus een goede gelegenheid om dit gebouw eens van binnen te zien.

Antwoorden op vragen worden gegeven zoals: Welke drie plannen zijn ooit voor Groot Driene ontwikkeld? Waar programmeer je een winkelcentrum? Waarom werden in Groot Driene geen Sterflats gebouwd? Waarom staat Hengelo hoog op de wederopbouwlijst genoteerd? Wat waren de oorspronkelijke grenzen van Groot Driene?  Waar liggen nu nog belangrijke grensstenen? En hoe kan het dat inwoners in verschillende plaatsen hebben gewoond zonder ooit te verhuizen?

De antwoorden komen in presentaties van Hans de Gruil,  Gerrit Welberg, en nog twee sprekers waarvan nu de namen nog niet bekend zijn. Bovendien zijn er diverse (historische) foto’s van Willem Hoefsmit over de invulling van de wijk en foto’s met onbekenden die door Wil Zwienenberg zijn verzameld.

In 2019 volgen ook nog bijeenkomsten over het Buitengebied van Groot Driene en worden de bijeenkomsten afgesloten met een algemene onderwerp (min of meer een samenvatting van alle zes bijeenkomsten).

Eind 2019 komt er een speciale uitgave van het magazine Hengelo toen&nu over Groot Driene die huis-aan-huis in de wijk wordt verspreid.