dinsdag 26 maart 2019 10:00

Dag-1 cursus 'Architectuur in Hengelo'

Dinsdag 26 maart is in Museum Hengelo de cursus ‘Architectuur in Hengelo’ gestart met de gastdocenten cultuurhistoricus Evert Jan Krouwel en Peter van Roosmalen, vaste medewerker van het Architectuurcentrum Twente.

De cursus ‘Architectuur in Hengelo’ is een groot succes en inmiddels 4 keer gegeven. Het is een unieke manier om op een ontspannen manier meer te weten te komen over de bouwhistorie van Hengelo. En de kennis over bouwstijlen en het herkennen ervan geeft ook meer inzicht in de ruimtelijke kwaliteit van steden in binnen – en buitenland.

Eerste dagdeel 10:00 – 12:00 uur                        – Het oude kerkdorp Hengelo ( tot 1900)

• Eerste vormen van bewoning in Twente en Hengelo
  • Uitleg opzet constructie boerderijen
  • Eerste vermelding Hengelo, ontstaan gemeente Hengelo 1802 en analyse kadastrale kaart van Hengelo in 1821