dinsdag 02 april 2019 10:00

Dag-2 cursus 'Architectuur in Hengelo'

Dinsdag 26 maart is in Museum Hengelo de cursus ‘Architectuur in Hengelo’ gestart met de gastdocenten cultuurhistoricus Evert Jan Krouwel en Peter van Roosmalen, vaste medewerker van het Architectuurcentrum Twente.

De cursus ‘Architectuur in Hengelo’ is een groot succes en inmiddels 4 keer gegeven. Het is een unieke manier om op een ontspannen manier meer te weten te komen over de bouwhistorie van Hengelo. En de kennis over bouwstijlen en het herkennen ervan geeft ook meer inzicht in de ruimtelijke kwaliteit van steden in binnen – en buitenland.

Tweede dagdeel 10:00 – 12:00 uur                    – Van dorp naar stad ( 1900 – 1940)

• Situatie rond 1900 met gebruikmaking van Verslagen van de Kamer van Koophandel, gegevens Burgerlijke stand en Beroepstellingen
  • Behandeling Classicisme
  • Behandeling Neo-Renaissance