dinsdag 05 februari 2019 19:30

'Hoe mooi is Hengelo wel niet' fotografen vertellen over hun werk

HOE MOOI IS HENGELO WEL NIET

Datum                  Dinsdag 5 februari

Aanvang              19:30 uur

Toegang              €5,00 (donateurs € 2,50)

Locatie                 Auditorium, Museum Hengelo – Beekstraat 51

In september 2017 verscheen het boek Hoe mooi is Hengelo wel niet. Tevens vond in HeArtGallery een tentoonstelling plaats van de vergrote foto’s uit het boek. Boek en tentoonstelling waren een initiatief van de Hengelose schrijver/journalist Gijs Eijsink.

In het boek reageren 61 min of meer bekende (oud-)Hengeloërs op de vraag hoe mooi de stad wel niet is. Politici, kunstenaars, schrijvers, bekende Nederlanders, journalisten, ondernemers, topsporters en andere Hengeloërs en ex-Hengeloërs beschouwden de stad anno 2017 en wezen daarbij een locatie aan waarvan een foto is gemaakt door een gekwalificeerde Hengelose fotograaf.

De foto’s uit het boek werden enkele maanden op groter formaat tentoongesteld in HeArtGallery. De makers waren Agnes Booijink, Alphons B. ter Brake, Erna ter Haar, Christian van der Meij, Nicole Tanke en Metin Yirtici.
Eind 2018 stelde Eijsink de foto’s beschikbaar aan Museum Hengelo waar ze intussen in enkele ruimtes een mooie plek hebben gekregen.

Op dinsdagavond 5 februari geven de fotografen Erna ter Haar en Alphons B. ter Brake nadere uitleg over de door hen gemaakte foto’s voor het boek en laten ze tevens ander werk zien dat ze gemaakt hebben. Ook vertellen ze over hun passie als kunstzinnig fotograaf.

Op dinsdagavond 19 februari is het de beurt aan de fotografen Nicole Tanke en Metin Yirtici.

Museum Hengelo
Boek en foto’s ‘Hoe mooi is Hengelo wel niet’
Donderdag 31 januari 2019, aanvang 14.00 uur
Dinsdag 5 en 19 februari, aanvang 19.30 uur.