donderdag 31 januari 2019 14:00

Lezing 'Hoe mooi is Hengelo wel niet' door schrijver/journalist Gijs Eijsink

HOE MOOI IS HENGELO WEL NIET

Datum                  Donderdag 31 januari (lezing, verzorgt door schrijver/journalist Gijs Eijsink)

Aanvang              14:00 uur

Toegang              €5,00 (donateurs € 2,50)

Locatie                 Auditorium, Museum Hengelo – Beekstraat 51

In september 2017 verscheen het boek Hoe mooi is Hengelo wel niet. Tevens vond in HeArtGallery een tentoonstelling plaats van de vergrote foto’s uit het boek. Boek en tentoonstelling waren een initiatief van de Hengelose schrijver/journalist Gijs Eijsink.

In het boek reageren 61 min of meer bekende (oud-)Hengeloërs op de vraag hoe mooi de stad wel niet is. Politici, kunstenaars, schrijvers, bekende Nederlanders, journalisten, ondernemers, topsporters en andere Hengeloërs en ex-Hengeloërs beschouwden de stad anno 2017 en wezen daarbij een locatie aan waarvan een foto is gemaakt door een gekwalificeerde Hengelose fotograaf.

De foto’s uit het boek werden enkele maanden op groter formaat tentoongesteld in HeArtGallery. De makers waren Agnes Booijink, Alphons B. ter Brake, Erna ter Haar, Christian van der Meij, Nicole Tanke en Metin Yirtici.
Eind 2018 stelde Eijsink de foto’s beschikbaar aan Museum Hengelo waar ze intussen in enkele ruimtes een mooie plek hebben gekregen.

Op donderdagmiddag 31 januari zal Eijsink nader ingaan op het waarom en hoe van de totstandkoming van boek en tentoonstelling. Daarbij zal ook fotograaf Christian van der Meij zijn foto’s van uitleg voorzien en meer van zijn werk tonen. Van der Meij is tevens piloot. Hij is onlangs gestopt als professioneel fotograaf. Hij gebruikte menigmaal drones en vliegtuigen voor het maken van zijn foto’s.

Op dinsdagavond 5 februari geven de fotografen Erna ter Haar en Alphons B. ter Brake nadere uitleg over de door hen gemaakte foto’s voor het boek en laten ze tevens ander werk zien dat ze gemaakt hebben. Ook vertellen ze over hun passie als kunstzinnig fotograaf.

Op dinsdagavond 19 februari is het de beurt aan de fotografen Nicole Tanke en Metin Yirtici.

Museum Hengelo
Boek en foto’s ‘Hoe mooi is Hengelo wel niet’
Donderdag 31 januari 2019, aanvang 14.00 uur
Dinsdag 5 en 19 februari, aanvang 19.30 uur.