donderdag 08 november 2018 19:30

Lezing 'Storkiaan een leven lang' door Marco Krijnsen

Lezing ‘Storkiaan een leven lang’ door Marco Krijnsen

Datum            Donderdag 8 november

Aanvang        19:30 uur

Toegang        €5,00 (donateurs 2,50)

Locatie           Auditorium, Museum Hengelo – Beekstraat 51

Schrijver / journalist Marco Krijnsen heeft een boekje geschreven over de hardwerkende, gewone Storkiaan. De frezer, de draaier, de ketelmaker, de telefoniste. “De mensen die Stork groot hebben gemaakt” aldus Krijnsen en vervolgt “Die wil ik met dit boekje een gezicht geven. “ Hij tekende de verhalen op over hun werkzame jaren bij de onderneming, die anderhalve eeuw geleden werd opgericht. De titel van het boekje maakt meteen duidelijk waarover het gaat.

 

Het boekje is slechts een kleine dwarsdoorsnede van al die mensen, die in de loop der jarenbij het bedrijf hebben gewerkt. Soms drie, vier generaties lang. Storkiaan, dat blijven ze hun hele leven lang. Ze denken er nog vaak aan, zeker nu, met de ontwikkelingen rond Siemens.

 

Marco Krijnsen schrijft teksten die raken. Menselijke verhalen. Reportages met diepgang. Begon in 1989 als journalist bij de Twentsche Courant. Werd tijdelijk gedetacheerd bij de Geassocieerde Persdiensten (GPD) in Den Haag. Ook al schrijft hij voor opdrachtgevers, de journalistieke houding is altijd gebleven. Scherp, snel, creatief. In staat om iets ingewikkelds helder en bondig uit te leggen,